Muziek is mijn Passie.

Harry Banninga. Gitaardocent, Gitaarles.

Ik ben Harry Banninga (52), professioneel gitaarleraar, gitarist/singer-songwriter. Ik heb 3 kinderen, ben getrouwd met Dinah en samen hebben we hond Wessel.

 

Hoe het begon

Vanaf mijn 12e ben ik begonnen met gitaarspelen. Ik keek het 'kunstje' van mijn broer af. Ik heb mezelf het gitaarspelen  aangeleerd met hulp van mijn broer. Om de fijne kneepjes te leren ben ik ook op les gegaan. Dat was bij Willem Lutje Schipholt in Boekelo.

Op mijn 14e stond ik voor het eerst op een podium met mijn eerste bandje ‘Stage’ in de Bastille Bar op de UT. Ik zong toen o.a. een nummer van de Golden Earring, Twilight Zone. Op mijn 25ste ben ik voor het toelatingsexamen van het conservatorium pas noten gaan lezen. Tot die tijd deed ik alles op gehoor. Ik heb examen gedaan op het Conservatorium in de vakken solfège en alg. muziekleer. Door de drukte van het gezin, 3 kleine kinderen en een fulltime job als huisman lag de nadruk meer op het schrijven van liedjes en het maken van cd's. Toen een buurmeisje geinteresseerd bleek in het leren spelen van de gitaar ben ik haar les gaan geven. En ik vond het geweldig om mijn passie over te brengen op anderen.

Al snel kwamen er meer mensen die het gitaarspelen van mij wilden leren. Na mijn scheiding en het opnieuw starten heb ik niet lang

hoeven nadenken wat ik wilde met mijn leven, want ik was ergens goed in: namelijk het overbrengen van mijn passie op mensen.

Van het een kwam het ander. Ik kon mijn baan als Taxichauffeur aan de wilgen hangen en officieel gitaarleraar worden. Ik geef nu les in een prachtige studio achter ons huis aan de Kastanjestraat, waar ik in 2010 ben gaan wonen. Inmiddels besta ik als gitaarleraar in 2017 officieel alweer 10 jaar. Een jubileum dus!

 

Songwriter

Ik begon vanaf mijn 14e liedjes en teksten te schrijven en gaandeweg bleek dat ik steeds beter in werd. Ik heb dan ook veel liedjes en teksten zelf en samen met mijn broer Evert-Jan geschreven voor bands als:

Indigo Steel, Lighthouse, Lighthouse& A Few Good Men en Grobban.

Ik heb optredens gedaan voor 30, maar ook voor 3000 man. Daarnaast heb ik een aantal keer live opgetreden op Radio 3 ( o.a. X- Noizz) en TV (Regiotap o.a.).

 

Nu schrijf ik nog steeds mijn eigen liedjes en een van mijn laatste liedjes was voor mijn vrouw, waar ik in 2014 mee ben getrouwd. Het lied dat ik speciaal voor haar geschreven heb werd op onze huwelijksdag voor het eerst gespeeld.

Ik gebruik tegenwoordig de nieuwste technieken, die ik weer leer van mijn oudste zoon, die in 2016 is afgestudeerd aan de Herman Brood academie als DJ Steve Banning. Zo zie je maar: de appel valt nooit ver van de boom.

 

Mijn muziek

Tot nu toe heb ik 4 cd's mogen maken, t.w.

Hand It Over (Lighthouse),

Stick to the Faith (Lighthouse),

Fuel (Lighthouse& a Few Good Men),

Perfect Joy (Grobban).

Ik heb het voorrecht gehad om met goede musici te mogen werken en hoop nog lang door te gaan met doen wat ik het liefst doe: muziek maken en lesgeven.

 

Wil je iets van mijn muziek beluisteren? Dat kan via Soundcloud of wil je alvast een gitaarles online? Dat kan via YouTube.